Πηγή : akros-empisteutikon.gr

Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην σελίδα μας τον  DJ Van Damme. O Van Damme  παίζει  στο Cammeo Cafe-Bar στις Σέρρες αλλά και σε γνωστά club της Μυκόνου, μιλάει σήμερα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Μιχάλη Μιχαηλίδη για τα πρώτα του βήματα αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια…

 Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την αποκλειστική αυτή συνέντευξη. Πες μας λίγα λόγια για σένα; Από πού είσαι;  Πως ήρθε το τραγούδι στην ζωής σου;

-Van Damme: Εγώ σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά Νομού Πέλλης. Η μουσική στη ζωή μου ήρθε μέσα από την δουλεία μου σαν πιτσιρικάς τότε στη δεκαετία του ’90 όπου ξεκίνησα να εργάζομαι σε τοπική disco των Γιαννιτσών. Πριν ξεκινήσει η δουλειά στηdisco πειραματιζόμουν με τα βινύλια και τα πικ απ ώσπου μια μέρα ο dj του μαγαζιού μου εξήγησε τι είναι το καθένα και έπαιζα μουσική μέχρι να ξεκινήσει ο ίδιος το πρόγραμμα.

– Ποιες οι δυσκολίες του επαγγέλματος; Πως πέτυχες να έχεις τέτοια διάρκεια σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο;

– Van Damme: Δυσκολίες υπήρχαν αρκετές εφόσον δούλευα για χαρτζιλίκι νυχτερινές ώρες όπου με δυσκόλευαν καθώς έπρεπε τα πρωινά να πάω σχολείο αλλά η αγάπη για τη μουσική και το πείσμα μου, μου δώσανε δύναμη να φτάσω ως εδώ. Σ’ αυτό το χώρο ως και σήμερα που μιλάμε μπόρεσα και έμεινα κάνοντας πολλές θυσίες στη ζωή μου και πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο αποτέλεσμα, γι αυτό κατάφερα να φτάσω στο επίπεδο που είμαι.

– Ποιο είναι το αγαπημένος είδος μουσικής που παίζεις; Και ποιο το χειρότερο είδος που δεν μπορείς να ακούσεις;

– Van Damme: Τα πρώτα ακούσματα μου ήταν της hiphopκαι R&μουσικής αλλά στη διάρκεια εξ ελίχθηκα και σ’ άλλα είδη. Υπάρχει ένα τραγούδι που έγραψα και τραγούδησα εγώ στο soundcloudμου στα link παρακάτω. Τι δεν μπορώ να ακούσω; Μπορώ να ακούσω και να παίξω τα πάντα μέχρι ένα σημείο.

–  Θεωρείς ότι το περιβάλλον στις μέρες μας ευνοεί κάποιον να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

– Van Damme: Καλώς ή κακώς η τεχνολογία έχει κάνει πολλούς να θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα απλά και μόνο για να κερδίζουν χρήματα χωρίς να ξοδεύουν οι ίδιοι όπως εμείς παλιά που δίναμε λεφτά για βινύλια και cd.

– Πως βλέπεις τη νέα γενιά των σύγχρονων Ελλήνων DJs/παραγωγών; Γιατί δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά παίζουν “κασέτα”…

– Van Damme: Τα περισσότερα νέα παιδιά σ αυτό το χώρο ξεκίνησαν με λάθος τρόπο, παίρνουν έναν υπολογιστή και απλά παίζουν και έτσι ξεκινάει αυτό το «κασέτα» που λένε. Υπάρχουν όμως και άλλοι που προσπαθούν πάρα πολύ και είναι σε καλό επίπεδο. Όσο για Έλληνες παραγωγούς είμαστε πιστεύω σαν χώρα σε πολύ καλό επίπεδο.

– Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν άνθρωπο;

– Van Damme: Συνήθως είμαι χαμηλών τόνων σαν άνθρωπος αλλά στη δουλειά μου δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

– Το καλλιτεχνικό σου όνομα VanDamme από πού βγαίνει και πως προέκυψε;

– Van Damme: : Το «VanDamme»προέκυψε εντελώς τυχαία σε μικρή ηλικία. Σε μια λογομαχία, σ’ ένα μαγαζί όπου εργαζόμουν (οχι ως dj),μ’ έναν πελάτη και εφόσον ηρέμησε η κατάσταση ο ιδιοκτήτης με ρώτησε πολύ απλά «Ποιός νομίζεις πως είσαι; Ο VanDamme; » και από τότε όλοι με ξέρουν έτσι.

– Έχεις κάνει συνεργασία με κάποιον διάσημο τραγουδιστή ή συγκρότημα;

– Van Damme:  Έχω συνεργαστεί όχι μόνο με διάσημους τραγουδιστές άλλα και γνωστούς Djs. Κάποιοι από αυτούς είναι: The Rook, Ominus, Dj S Stathis (Going Through), Agent Greg, T.O, Dj Earth, Akis Neels, Vasilis Kanakis, Dj Argie (Tropicana – Cavo Paradiso Mykonos), Noraj Cue (Alkmaar Ολλανδίας), Raul Del Meira (Amsterdam) και πολλούς ακόμη…

 

Πηγή : akros-empisteutikon.gr

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>